Een ster, een hond of een vraagteken – Waar zou je Bitcoin neerzetten?

$1000 geïnvesteerd in Bitcoin op 1 januari zou vanaf vandaag $1439 waard zijn. In feite was de prijs van Bitcoin op het moment van schrijven 43,9% in YTD rendementen. Ergo, het is geen verrassing dat het populair is als alternatieve belegging in vermogensbeheerkringen. Ondanks de recente daling van de prijs van Bitcoin onder de $11.500 wordt de vraag in stand gehouden, met BTC-handel die steeds dichter bij de eerlijke prijs ligt. Dus, als u uw crypto-portefeuille opnieuw in evenwicht brengt, is het belangrijk om antwoorden te vinden op belangrijke vragen zoals,

Is Bitcoin een ster of een hond en wat is de gemiddelde winstverwachting?

De Growth Share Matrix, bedacht door Bruce D. Henderson voor de Boston Consulting Group in 1970, kan het antwoord op de bovengenoemde vragen bevatten. Nu klinkt de eerste vraag misschien absurd voor sommigen van u, maar geloof me, dat is het niet, aangezien de antwoorden op dezelfde vraag zullen worden afgeleid uit een versie van deze Matrix. Ondanks het feit dat de Growth-Share Matrix een gemeenschappelijk instrument is in de financiële sector, kan het ook gebruikt worden door Bitcoin-handelaren.

Overweeg dit – Met kleine aanpassingen zoals het vervangen van cash generatie door marktdominantie op de y-as en cash gebruik met Return on Investment (YTD) op de x-as, kan een Crypto Trader’s BCG Matrix worden geformuleerd.

De oorspronkelijke BCG-matrix associeert een hoge groeimarkt met een potentieel hoge nettocashinvestering. In dit geval zal echter, in plaats van het product te analyseren op basis van de netto contante investering, het rendement op de investering YTD worden beoordeeld. Voor hetzelfde geldt dat de onderliggende aanname zal zijn dat Bitcoin Future aan het begin van het jaar op 1 januari 2020 werd gekocht tegen een prijs van $7215,99.

De behoefte aan marktaandeel is het identificeren van de potentiële inkomsten die uit het product worden gegenereerd. Daarom is het bij het herbalanceren van een portefeuille volkomen logisch om te kijken naar de producten op basis van de marktdominantie van het activum. Daarom zullen alle systemen aan de linkerkant consequent winstgevend zijn en kunnen de systemen aan de rechterkant op korte of lange termijn tot verliezen leiden.

Nu heeft de oorspronkelijke matrix dieren en elementen zoals een vraagteken en een ster als labels voor activa. Voor onze doeleinden kan een eerlijk idee van de gemiddelde winst en het dagelijkse volume worden gebruikt bij het extrapoleren van deze elementen om te passen in de beoordeling van crypto-assets zoals Bitcoin.

Dus wat is een „Ster“? Nou, een „Star“

Op dezelfde manier komt een „Dog“ overeen met een lage RoI en een lage marktdominantie. Nu, traditioneel gezien, zou een dergelijke karakterisering van toepassing zijn op een asset in zijn vroege stadia, maar het kan ook worden toegepast op Bitcoin, hoewel niet perfect.

Denk er eens over na – de RoI van Bitcoin was ten tijde van het schrijven van dit boekje hoger dan 46% YTD en de marktdominantie was 55,8%. Dat zijn allebei goede cijfers, maar wat deze cijfers niet onthullen is het feit dat deze cijfers de afgelopen maanden aanzienlijk zijn gedaald. De marktdominantie is bijvoorbeeld gedaald van 68% in januari 2020, terwijl de RoI veel hoger was toen Bitcoin op de deur klopte van de $12.000-markering. Zelfs als we rekening houden met het feit dat de RoI’s blijven veranderen, zullen we rekening moeten houden met het feit dat de marktdominantie zo slecht glijdt, een observatie die een asset als Bitcoin zou karakteriseren als een „Question Mark“.

Wanneer andere crypto-assets zoals Ethereum’s DeFi-projecten en populaire altcoins worden beoordeeld, kunnen er potentiële opties zijn met een hoger YTD. Ze komen echter niet overeen met de marktdominantie van Bitcoin. Vier maanden na de halvering van de Bitcoin zitten we nu in de accumulatiefase van de marktcyclus, en dit zal voorlopig niet veranderen.

Bitcoin is op dit moment, ergo, goed gepositioneerd om gekarakteriseerd te worden als een „ster“, met een hoge marktdominantie en een hoge RoI. Echter, zoals we hebben vastgesteld, veranderen karakteriseringen, zelfs wanneer ze worden beoordeeld onder beproefde matrices zoals de BCG’s.

Terugkomend op de twee kernvragen die hierboven zijn benadrukt, kunnen we zien dat Bitcoin voorlopig een „Ster“ is in deze fase van de marktcyclus en dat de gemiddelde winstverwachting hoog is, ten opzichte van andere activa in iemands portefeuille (het sleutelwoord is relatief). Bij het vergelijken van de gemiddelde winst met andere fasen van de cyclus kan het echter beter gaan.